Contact      Login

Ana Maria Burada (Mușat & Asociații): „Cred că beneficiul de a lucra în această firmă este dat de varietatea de echipe și proiecte”

Ana Maria Burada (foto), Senior Associate, Mușat & Asociații, este recunoscută pentru determinarea cu care abordează problema juridică a clientului și identifică cele mai bune strategii în beneficiul acestuia prin soluțiile favorabile pronunțate de instanțele de judecată. De asemenea, atenția pentru detalii și atitudinea proactivă în crearea și implementarea unei strategii optime reprezintă calități importante în spețele complexe privind anularea unor acte administrative emise de instituții publice sau litigii privind răspunderi contractuale.

Ana Maria este avocat definitiv cu o experiență de peste șapte ani, ocupându-se în special de litigii de contencios administrativ și fiscal, în materie civilă și între profesioniști.

„Întotdeauna am considerat că o carieră în domeniul juridic mi se potrivește cel mai bine, aceasta fiind și prima opțiune după terminarea liceului. Deși pe parcursul primilor trei ani de facultate, mi-am dorit ca după absolvire să urmez o carieră de magistrat, deoarece o vedeam cea mai potrivită pentru mine, la finalul studiilor m-am reorientat profesional către domeniul avocaturii. Faptul că m-am alăturat echipei de litigii din cadrul Mușat & Asociații în anul 2018 a fost cea mai buna decizie în plan profesional. Consider că sunt construită pentru această sferă a avocaturii, fiind o fire competitivă, energică, comunicativă și căreia îi place adrenalina specifică activității de litigii”, declară Ana Maria.

Ea a fost atrasă mereu de mediile de lucru bine organizate și structurate, în cadrul cărora ai posibilitatea de a te implica în proiecte multidisciplinare, de mare anvergură, iar apartenența la o firmă de calibrul Mușat & Asociații reprezintă un mare avantaj în acest sens.

„Cred că beneficiul de a lucra la Mușat & Asociații este dat de varietatea de echipe și proiecte, ce îți asigură posibilitatea de a te forma ca avocat indiferent de aria de practică, de a găsi îndrumarea de care ai nevoie de la cei mai buni profesioniști ai dreptului și proiectele care ți se potrivesc. Sunt extrem de recunoscătoare că am avut posibilitatea de a lucra cu aproape toți avocații seniori ai firmei, de la care am încercat să deprind cât mai mult din tainele acestei profesii. În cazul meu, un avantaj notabil l-a reprezentat mediul plăcut de lucru și echipa, formată din colegi extraordinari, care în timp mi-au devenit prieteni, ceea ce îmi aduce satisfacție și împlinire atât din punct de vedere profesional, cât și personal. Totodată, portofoliul de clienți ai echipei, complexitatea și importanța cazurilor sunt beneficii relevante pentru mine”, precizează avocatul.

Ana Maria Burada consideră că succesul în avocatură este strâns legat de pasiunea pentru profesie, puterea de muncă și rezistența sporită la efort, asumarea de responsabilități, seriozitate și perseverența, dublate de dorința de perfecționare continuă. „Din punctul meu de vedere, este foarte importantă mulțumirea finală a clientului, ce presupune încrederea în cauza pe care o susțin și legătura constantă cu acesta. Așadar, cred că dacă rezultatul implicării și al efortului depus se reflectă în satisfacerea intereselor clientului, evoluția în carieră este o consecință naturală”, completează interlocutoarea noastră.

Tânăra a fost implicată în multe proiecte de anvergură, iar rezultatele finale i-au adus o mare satisfacție. Printre acestea, se numără proiectele în domeniul achizițiilor publice, contencios administrativ și corporate pentru societăți foarte mari precum Leoni, Damen, BCR Banca Pentru Locuințe (membra a grupului Erste Bank), Kaufland, Servier Pharma, Ubitech Construcții etc.

Întrebată dacă are un model feminin la care se raportează, Ana Maria a subliniat: „Fără îndoială, figura feminină care m-a influențat în cei aproape cinci ani de când sunt la Mușat & Asociații, este Angela Porumb, coordonatoarea echipei de litigii în care mi-am desfășurat activitatea încă de la venirea mea la Mușat & Asociații. Pe lângă faptul că are o personalitate deosebită, Angela este un model de profesionalism, pasiune pentru profesie, perseverență, capacitatea de organizare și de a gestiona responsabilități multiple, fiind renumită în domeniul litigiilor din România. Așadar, Angela Porumb este persoana căreia îi datorez foarte mult din experiența profesională pe care am acumulat-o până la acest moment”.