Contact      Login

Filip & Company continuă activitatea PeliFilip. Cristina Filip și-a asumat rolul de Managing Partner

Filip & Company este noul nume sub care firma de avocatură PeliFilip va continua activitatea după ce partenerii Peli s-au retras din asociere. ”Numele se schimbă, valoarea rămâne”, au arătat reprezentanții Filip & Company.

Reamintim că Francisc Peli și Carmen Peli au anunțat ieri că se separă de Filip și continuă activitatea sub brandul PELI. Odată cu cei doi foști name partners de la PeliFilip a plecat și Oana Bădărau, fost Partener și Head of Real Estate, însă ceilalți parteneri și coordonatori din firma au decis să rămână alături de Cristina Filip, care și-a asumat rolul de Managing Partner Filip & Company.

”Știm prea bine: clienții își doresc stabilitate. Și exact asta vrem să le oferim în secolul care urmează. Pentru că noul nume decurge natural dintr-o viziune de business pe care putem, în sfârșit, să o punem în practică: “Destination One Century”. Da, vrem să devenim prima companie locală din domeniul nostru care va împlini 100 de ani. Vrem să fim “constructori de viitor”, cu grijă pentru generațiile viitoare din Filip & Company. Și asta e o ambiție care se poate împlini  doar ducând la nivelul următor modul în care operăm astăzi”, au arătat reprezenații Filip & Company.

În noul sistem promovat de echipa de management, toată lumea din Filip & Company este recunoscută, apreciată și recompensată conform principiului egalității de șanse. ”Într-o industrie obsedată de importanța “partenerilor”, sistemul nostru dă importanță reală fiecărui om din companie”, au explicat avocații Filip & Company.

Ei spun că oamenii buni trebuie recunoscuți și rasplătiți, la orice nivel activează în companie. ”Valoarea noastră este dată de valoarea oamenilor care formează Filip & Company și care, astfel, vor putea canaliza întreaga energie în beneficiul clienților. De aici noul nostru nume, și de aici vine accentul pus pe “…& Company”. Oamenii, toți oamenii noștri sunt și vor fi importanți – asta fiindcă vrem să fim primii centenari din avocatura românească”, au subliniat reprezentanții firmei.

“Ne-am propus să creăm o companie al cărei brand să poată supraviețui partenerilor. Ei vin și pleacă; sau dispar la un moment dat. Iar compania noastră înseamnă cu siguranță mult mai mult decât viziunea Cristinei Filip sau totalul competenței partenerilor din ea. Puține lucruri sunt cu adevarat reziliente și perene în România. Sper ca Filip & Company să fie unul dintre ele”, a nuanțat Cristina Filip, Managing Partner Filip & Company.

Echipa și-a asumat deplin consecințele aplicării acestei noi viziuni, care nu au întârziat să apară, prin plecarea unor colegi. ”Am fi preferat să rămână alături de noi, însă știm că oameni diferiți pot vedea viitorul prin prisme diferite. “Destination One Century” ne obligă să ne concepem business-ul pe termen lung. Vom trece dincolo de paradigma “totul pentru creștere imediată, cu orice preț” și vom spori implicarea noastră în programe educaționale și în practici care să ducă la schimbarea în bine a mediului de afaceri din România. Știm că putem să o facem. Pentru că suntem într-o bună companie. Suntem în Filip & Company”, au conchis reprezentanții firmei de avocați.

PeliFilip a fost una din societăţile de avocatură de top din România care a furnizat asistenţă de cea mai înaltă calitate în toate ramurile de drept relevante pentru afaceri care operează în România sau care vizează România.
Infiintata in 2008, PeliFilip a reusit sa creasca, intr-o perioada in care majoritatea companiilor faceau scale-back din cauza crizei, de la o echipa cu 13 avocati, la un business cu peste 70 de avocati si un nume mereu prezent in tranzactiile si dosarele importante din piata.
Casa de avocați a fost desemnată de două ori „Firma de avocatură a anului” în România de către Chambers & Partners, prestigiosul premiu de excelență european din domeniul avocaturii fiind acordat echipei pentru rezultatele obținute.
În luna septembrie, firma sărbătorise 10 ani de activitate.