Contact      Login

Miruna Suciu, Managing Partner Suciu Popa: A crescut semnificativ numărul de mandate având ca obiect dosare de contencios administrativ

Avocații Suciu Popa au obținut o nouă victorie în fața Tribunalului Bucuresti într-un litigiu având ca obiect contribuția clawback, în favoarea unui important jucător din piața farma. Curtea a admis contestația echipei Suciu Popa care a reprezentat clientul în acest dosar și a anulat mai multe decizii fiscale emise de ANAF, precum și obligațiile de plată aferente privind penalitățile de întârziere și alte sume calculate de autoritatea fiscală în legătură cu taxa clawback.

Echipa Suciu Popa implicată în acest dosar a fost coordonată de Miruna Suciu, Managing Partner, împreună cu Andrei Georgescu, Partner, a cărui specializare acoperă legislația privind reglementarea și taxarea din domeniul farma și pe cea din domeniul proprietații industriale, alaturi de Iulian Cioienaru și Tudor Colțan, ca parte componentă a puternicei echipe de litigii din cadrul firmei.

Hotărârea instanței de contencios fiscal referitoare la aplicarea și interpretarea reglementărilor din legislația privind contribuția clawback are impact asupra aspectelor legate de aceast taxă în întreaga industrie farma, avocații Suciu Popa reușind să invalideze modul în care ANAF aplică în mod uzual dispozițiile legale în această materie.

Prin soluţia pronunţată, instanţa sancţionează practica autorităţilor fiscale care au dispus aplicarea unor majorări, dobânzi şi penalităţi de întârziere în baza unei interpretări eronate a legislaţiei în vigoare, dar şi prin ignorarea dispoziţiilor normelor de aplicare a contribuţiei clawback şi a situaţiei reale a clientului nostru”, a declarat Andrei Georgescu pentru BizLawyer.

Avocații Suciu Popa alcătuiesc o echipă cu competențe multidisciplinare ce permit abordarea integrată a asistării clienților din domeniul farma. Astfel, pe lângă reprezentarea în litigiile având ca obiect contribuția clawback, Suciu Popa este alături de clienții săi și în problemele legate de reglementarea prețului, accesului pe piață și decontării medicamentelor, aspectelor legate de publicitate și promovare în domeniul medical și, nu în ultimul rând, de drepturile de proprietate industrială asupra medicamentelor, relativ la beneficiile, dar și la obligațiile speciale deținătorilor acestora.


Descoperă oportunitățile de recrutare de pe LegiTeam! GRATUIT.


Aceasta experiență se completează cu practica solidă a echipe de litigii din cadrul firmei în materia litigiilor de contencios-administrativ și fiscal, echipa Suciu Popa repezentând clienții săi în dispute privind justa așezare a sarcinii fiscale, în dispunte având ca obiect impunerea de taxe și impozite cu caracter general (impozit pe venit, impozit pe profit, TVA), dar și în legătură cu taxe, contribuții și impuneri cu caracter specific, cum ar fi cele din domeniul energetic, cele din domeniul farma sau cele privind modul de folosire a fondurilor europene.

Acest nou succes circumscrie, așadar, o muncă susținută și complexă în arii de practică adiacente, ce conferă echipei Suciu Popa o excelentă înțelegere a structurii pieței farma și a logicii și evoluției în timp a contribuțiilor de tip claw-back, dar și o privire de ansamblu asupra legislației fiscale și a practicii instanțelor de contencios-administrativ și fiscal.

În ultimul an, am înregistrat o creștere semnificativă a numărului de mandate având ca obiect dosare de contencios administrativ, atât contencios administrativ clasic, cât și cel în materii specializate precum contencios fiscal și cel derivat din procedura achizițiilor publice. În acest context, am extins echipa de litigii cu încă doi avocați cu experiență și este foarte probabil, pentru a susține activitatea intensă a departamentului de litigii, să continuăm și în anul în curs căutam să cooptăm încă unul-doi din piață”, a declarat Miruna Suciu pentru BizLawyer.

Echipa de Dispute Resolution a firmei numără în prezent 10  avocați cu experiență care oferă clienților servicii de reprezentare juridică în fața instanțelor de judecată și/sau arbitraj la toate nivelele de jurisdicție, atât la nivel național, cât și internațional, în întreaga gamă de litigii civile, comerciale, administrative și fiscale.