Contact      Login

Andreea Bende, promovată ca Partener în cadrul NNDKP IP

Divizia de Proprietate Intelectuală a Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen (NNDKP Consiliere in Proprietate Intelectuala SRL) a anunțat astăzi promovarea Andreei Bende în structura parteneriatului. Astfel, începând cu 1 ianuarie 2019, Andreea devine cel de-al treilea partener la diviziei, alături de Ana-Maria Baciu, coordonator și Cosmina Simion.

Andreea Bende s-a alăturat NNDKP Consiliere in Proprietate Intelectuala SRL de mai bine de 14 ani, iar evoluția sa profesională și ascensiunea ei către cea mai înaltă treaptă ierarhică spun o poveste despre tenacitate, ambiție, loialitate și foarte multă muncă: ea și-a început cariera în proprietate intelectuală ca paralegal în cadrul departamentului de IP, dar pasiunea pentru acest domeniu a făcut-o să își dorească mai mult. Astfel, pentru Andreea a urmat o perioadă intensă de specializare în domeniul proprietății intelectuale, în tot acest timp fiind implicată într-o număr semnificativ de proiecte, de la cele mai simple până la cele ce au necesitat un grad de sofisticare din ce în ce mai pregnant.

Astăzi, Andreea este un consultant în proprietate intelectuală ce acordă asistență în legătură cu înregistrarea, administrarea și protecția drepturilor de proprietate intelectuală și în materie de contencios, cu accent pe drepturi de marcă și design, în diferite industrii (cu precădere în industria tutunului, FMCG, farmaceutică, media, telecom și automotive). De asemenea, Andreea are o prezență activă în organizații recunoscute la nivel mondial, precum INTA, ECTA sau Marques, și este membru al Camerei Naționale a Consilierilor în Proprietate Industrială din România (începând din anul 2008).

De-a lungul carierei sale, Andreea a administrat portofoliile de proprietate intelectuală ale unor companii de top de pe piaţa din România şi de pe plan internaţional şi a gestionat aspectele ce vizează protecţia drepturilor de proprietate intelectuală în cadrul unor proiecte de anvergură, cum este, spre exemplu, procesul de re-branding mondial al Bitdefender. De asemenea, Andreea are o rată de succes de 90% în procedurile administrative pe care le-a tratat sau le-a coordonat în fața autorității naționale sau în fața EUIPO.

"Promovarea Andreei ca Partener al diviziei de IP a NNDKP a fost o decizie firească și o recunoaștere a abilităților acesteia ca un profesionist de top. Sunt mândră de drumul pe care l-am parcurs împreună și o felicit pentru această recunoaștere a statutului ei în cadrul firmei. Îi doresc să își aducă contribuția în continuare cu aceeași pasiune și implicare pe care ne-o arată din prima zi când a pășit în biroul NNDKP”, a declarat Ana-Maria Baciu, Partener și coordonator al NNDKP IP.

NNDKP Consiliere în Proprietate Intelectuală a fost înființată în anul 2003, iar astăzi este una dintre cele mai reputate și cea mai premiată echipă din România de către publicațiile specializate în domeniul proprietății intelectuale, fiind desemnată „Firma de proprietate intelectuală a anului in România” la gala premiilor Managing Intellectual Property (MIP) în 2014, 2015, 2016, 2017 și 2018 (singura firmă din România care a primit această distincție de cinci ori).