Contact      Login

Roxana Dudău (Partener Wolf Theiss): Succesul stă în răbdare, în puterea de a te concentra pe ceea ce ţi-ai propus

Roxana Dudău este Partener și coordonatoarea practicii de Real Estate & Construcţii în cadrul biroului Wolf Theiss din București. Roxana este un practician recunoscut în domeniul imobiliar, cu o experiență de peste douăzeci de ani ca avocat de afaceri. De-a lungul carierei sale, a asistat juridic investitori străini strategici activi în domeniile retail și construcții, în legătură cu intrarea și extinderea lor pe piața din România. De asemenea, a oferit consultanță băncilor și fondurilor de investiții, precum și investitorilor români în diverse tipuri de tranzacții care acoperă o serie de clase de active pe piața românească (de exemplu: birouri, retail și depozite industriale). Roxana a consiliat, de asemenea, investitori mari din sectoarele auto și aerospațial în ceea ce privește investițiile lor greenfield în România.


Înainte de a se alătura Wolf Theiss, ea a fost Partener Asociat la o firmă de avocatură din România, membră a unei rețele globale Big 4 Law, unde a coordonat departamentul de Real Estate al firmei și biroul german din România.

Anterior, Roxana a făcut parte din echipa unei firme germane de avocatură din România timp de peste 17 ani, coordonând, de asemenea, Departamentul de Real Estate & Construcții în calitate de Partener Asociat.

Roxana deţine o diplomă de licență de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi (1998) și o diplomă de Masterat de la Universitatea Constance, Germania (2003). De asemenea, a urmat studii postuniversitare la Facultatea de Litere a Universității Constance, Germania (2001). În 1999, a fost admisă în Baroul Iaşi, iar în 2004 în Baroul Bucureşti.

„Etapele în cariera mea s-au succedat firesc, la fel şi promovările până la poziţia de Partener au venit firesc, urmare a faptului că mi-am asumat proiecte complexe, diverse şi responsabilități şi obiective din ce în ce mai ambiţioase. Înainte de a mă alătura Wolf Theiss, am fost Partener Asociat în cadrul a două importante firme internaţionale de avocatură unde am coordonat departamentele de Real Estate & Construcții. Avocatura de business este un domeniu inovator, dinamic și extrem de complex, iar eu traversez o perioadă foarte interesantă pentru cariera mea de când m-am alăturat echipei Wolf Theiss, în septembrie 2022”, povestește Roxana.

Din punctul său de vedere, drumul către parteneriat i s-a deschis datorită disponibilității de a-și asuma riscuri. Totodată, cooperarea în echipă, flexibilitatea /adaptabilitatea, creativitatea, dorinţa de inovare, dar şi sensibilitatea – fiecare în parte şi toate împreună i-au definit parcursul profesional de până acum. „Dar prima condiție pentru o atinge şi a avea succes în această poziţie este să fii responsabil – ai datoria să îți înțelegi și sprijini echipa și să îi inspiri pe cei din jurul tău. În al doilea rând, trebuie să îți asumi riscuri și să ai o viziune clară despre ceea ce îți dorești pe plan profesional”, susține avocatul.

De la începutul carierei și pe parcurs, Roxana Dudău a învăţat că succesul profesional înseamnă de multe ori paşi mici şi că se poate învăţa la orice vârstă. „Am învățat că ești întotdeauna la fel de bun pe cât este echipa ta. Am construit echipe performante, în care fiecare are posibilitatea de a-și exprima ideile, unde membrii echipei au încredere unii în alții, toți au în vedere atingerea aceloraşi obiective, iar reușita este mereu a tuturor. Poți avea cea mai bună strategie, dar doar cu o echipă motivată și care crede în acele obiective, vei obține rezultatele dorite. Echipa este cea mai importantă indiferent ce îți propui să faci. Pentru mine, leadership-ul - în avocatură, dar nu numai, în mediul de business, în general - înseamnă în primul rând responsabilitate: ai, mai mult ca oricând, datoria de a-i sprijini şi inspira pe ceilalţi. Înseamnă şi energie, înseamnă dorinţa de a mişca lucrurile, de a depăşi bariere, de a nu te lăsa doborât de eşecuri şi de a-i mobiliza pe ceilalţi. Înseamnă atitudinea let's get things done (de a face lucrurile să se întâmple, n.r.)”, argumentează Partenerul Wolf Theiss.

Roxana crede că ingredientele succesului sunt aceleaşi pentru orice avocat – femeie sau bărbat. „Emoţiile, creativitatea, abordarea inovaţiei, motivarea - toate converg către aceleaşi rezultate. Cel mai important este să nu renunți niciodată. Succesul stă în răbdare, în puterea de a te concentra pe ceea ce ţi-ai propus”, subliniază interlocutoarea LadyLawyer.

Pe tinerele care vor să aleagă pofesia aceasta le sfătuiește să fie încrezătoare și să aleagă o carieră în avocatură, dacă au vocaţie în acest domeniu. „Este o industrie dinamică, mereu deschisă la schimbare, cu impact și în care își pot realiza pe deplin aspiraţiile profesionale”, atrage atenția Roxana Dudău.